T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / VAKFIKEBİR - Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 2012 yılında Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bünyesinde Vakfıkebir İmam Hatip Ortaokulu olarak açılmıştır.  3 yıl Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bünyesinde eğitim öğretime davam ettikten sonra 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında ise yeni okul binası tamamlanıncaya kadar eski Kemaliye İlköğretim Okulu binasına taşınmıştır.

Bugün içinde bulunduğumuz okul binamız Vakfıkebirli işadamı Hafız Osman KAAN ve Kaanlar Vakfı tarafından yaptırılmıştır. Okulumuzun adı bu nedenle Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu olarak değişmiştir. Okulumuz 24 Nisan 2018 tarihinde yeni yapılan okul binamıza taşınmıştır.

Okulumuz 254 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir. Taşıma kapsamında olan okulumuza Vakfıkebir sınırları içindeki tüm öğrencilerimiz taşıma ile okula gelip ücretsiz öğle yemeğinden istifade etmektedir.

Okul binamızda 18 Derslik, 2 Fen Bilimleri Laboratuvarı, 1 Görsel Sanatlar Sınıfı, 1 Teknoloji Tasarım Sınıfı, 1 Müzik Sınıfı, 2 Yabancı Dil Sınıfı,1 Bilişim Sınıfı, Konferans Salonu, Spor Salonu, 2 Mescit, Kantin, Yemekhane, Toplantı Odası, Öğretmenler Odası, 1 Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcısı Odası ve idari odalar bulunmaktadır.

Mezunlarımızın %15-20'si sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam etmektedir. Öğrencilerimizin farklı spor dallarında il ve bölge birincilikleri bulunmaktadır

Okulumuz Mart 2020 tarihinde proje okulu olmuştur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2020 - Güncelleme: 12.05.2020 13:49 - Görüntülenme: 732
  Beğen | 4  kişi beğendi